Domowe kulki rafaello.


Przepisy na pyszne dania i desery / niedziela, Luty 16th, 2014

      Uwielbiam Rafaello, z resztą nie tylko ja. W sklepie mogłabym na nie wydać majątek i zawsze mam niedosyt bo chciałabym ich więcej i więcej. Dla tego też dziś szybkie domowe rafaello, które pokocha cała rodzina.

rafaello

Składniki:

– 300 g wiórków kokosowych

– wafel deserowy ( 1 płat)

– mleko skondensowane

– migdały.

Wykonanie: Mleko zagęszczone słodzone, zagotowujemy w garnku, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło. Gdy zacznie sie gotować dodajemy 200/250 g wiórków kokosowych. Dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia.  Powstałą masę wkładamy na 2 godziny do lodówki. W tym czasie obieramy migdały ( należy je wcześniej sparzyć). Gdy masa jest już dobrze schłodzona, dodajemy do niej pokruszony wafel i znowu dokładnie mieszamy.  Z powstałej masy formujemy kulki, w każdej z nich w środku umieszczamy migdał, a następnie  obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

(Visited 94 times, 1 visits today)

6 Replies to “Domowe kulki rafaello.”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.