Makaron z brokułami.

Makaron z brokułami.

20 kwietnia 2013 6 przez Anna

     Danie na szybko, to u mnie rzecz na wagę złota, bo ja z kucharki mam tyle co moja babcia z wirtuoza skrzypiec. Dla tego czas spędzony w kuchni ograniczam do minimum, bo wole sobie płaszczyć tyłek na kanapie. Dziś danie szybkie, nawet powiedziałabym błyskawiczne, do tego jak zawsze, można bez problemu zabrać je do pracy, bo na zimno smakuje na prawdę dobrze.

Brokuły z makaronem

 

 

IMG_0466

Składniki:

Brokuły- 3 różyczki, garść makaronu ok 50 g, 2-3 ząbki czosnku, ser mozarella 3 małe kulki, łyżka oleju, przyprawy.

Wykonanie:

Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie obieramy i rozgniatamy czosnek. Do gotującej się wody w innym naczyniu wrzucamy makaron. Na patelni podsmażamy delikatnie czosnek, po chwili dodajemy ugotowane brokuły i ser mozzarella. Smażymy na małym ogniu, do czasu, aż ser nie zrobi się ciągnący. Ugotowany makaron odcedzamy i nakładamy na talerz, w następnej kolejności dodajemy brokuły.

( Powyższe składniki wystarczają na jedna porcję potrawy, czas przygotowania to 15 min)

Wartość energetyczna:

Około 300 kcal

 

(Visited 20 times, 1 visits today)