Zdrowa przekąska- pasta rybna z tuńczykiem lub makrelą.

Zdrowa przekąska- pasta rybna z tuńczykiem lub makrelą.

17 maja 2013 6 przez Anna

       Wczoraj mimochodem odkryłam fajny sposób na wieczorny głód. Od jakichś dwóch dni mam ochotę rzucić się na lodówkę, albo najlepiej wyjść do sklepu i kupić ogromna paczkę chipsów. I tak oto o godzinie 21:00 ja marzyłam o zapchajdziurze w postaci niezdrowego żarcia. Żeby zając czymś ręce poszłam przeszperać lodówkę, w której oprócz warzyw, serków i kilku puszek z rybami w sumie nie było nic.  Co by tu zrobić? Padło na pastę rybną

Składniki:

-1 kostka twarogu,

-puszka szprotek w pomidorach ( można użyć tez tuńczyka w sosie własnym i 3 łyżek przecieru pomidorowego),

-sól, pieprz,

-szczypiorek.

Wykonanie: Twaróg rozgniatamy, dodajemy do niego puszkę ryby i trzy łyżki przecieru pomidorowego. Wszystko razem mieszamy. Kroimy szczypiorek, dodajemy do pasty, doprawiamy według uznania i gotowe.

Pastę można podać na  liściach sałaty, wtedy uczucie wypełnienia żołądka spotęguje się. Do tego dodajemy pokrojone warzywa np. pomidory, rzodkiewkę, ogórek i zapchaj dziura gotowa:).