„Czy moje dziecko jest już gotowe na nowe produkty? Czy maluch może być na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej? Jak gotować, żeby nie zwariować?”

Dorot Szymańska– dietetyk kliniczny, inżynier technologii żywności. Współzałożycielka Centrum Diagnozy Zaburzeń Karmienia i Jedzenia u Dzieci „Brzuszek” w Bielsku- Białej. Organizuje wykłady i warsztaty dla dzieci o tematyce dotyczącej prawidłowego odżywiania z dostosowaniem do wieku.


O poradniku.


„Kuchnia malucha” to profesjonalnie przygotowany poradnik w zakresie dietetyki dzieci do 3 roku życia. Zawarte są w nim odpowiedzi na wszystkie możliwe pytania, które spędzają sen z powiek rodzicom, którzy stoją przed niełatwym zadaniem, jakim jest prawidłowe rozszerzanie diety własnego dziecka.


Sama stoję przed tym wyzwaniem i wiem, że z tą książką będzie mi zdecydowanie łatwiej nie tylko z tego względu, że zawarta jest ogromna ilość przepisów, które łatwo i przyjemnie pomogą rozszerzyć dietę maluszka, ale też ze względu na ogromną ilość wiedzy, którą autorka zebrała w swojej książce.


Poradnik został zaprojektowany w bardzo przyjazny sposób, który ułatwi każdemu rodzicowi przygotowywanie posiłków. Każde danie opatrzone jest ikonkami, które informują czy dana potrawa może zostać zamrożona, ile porcji powstaje z danych produktów, czy są to potrawy bez glutenu, mleka krowiego, a nawet vege.


Dla kogo?


Poradnik Doroty Szymańskiej jest przede wszystkim dla dzieci. Bo to one są adresatami tej książki. Oczywiście mam świadomość, że żadne dziecko do lat trzech nie jest w stanie z niego skorzystać, ale to w trosce o takie właśnie dzieci, powstał ten poradnik. To kompendium wiedzy, które powinno stać na półce każdego rodzica, niezależnie do tego, czy miał już wcześniej doświadczenie w rozszerzaniu diety u dzieci. Nawet wtedy, będziecie w stanie odkryć coś, o czym nie mieliście bladego pojęcia. Ja znalazłam wiele ciekawych informacji, o których wcześniej nie miałam pojęcia.



O KSIĄŻCE:
Oprawa: Twarda
Wydawnictwo: Dragon
Autor: Dorota Szymańska
Ilość stron: 160
Serdecznie dziękuję za możliwość recenzji wydawnictwu Dragon.